Bildjournalist Mikael Ullén

Jag är idag en mycket rutinerad industri- och reportagefotograf med över trettio års erfarenhet som yrkesfotograf och egen företagare.
Fotograferingar till svåra och krävande reportage om byggprojekt och industri har blivit en specialitet.
På senare år har jag främst arbetat med mångåriga fotodokumentationer av stora bygg och anläggningsprojekt.
Jag har mycket lång erfarenhet av olika byggplatser och har genomgått ett flertal säkerhetsutbildningar för såväl spår-, väg- och husbyggnation.
Jag kallar mig bildjournalist eftersom jag helst arbetar i reportageform med både bild och text för publicering. Helst ute på fältet förstås.
Jag gör gärna intervjuer och tar porträtt som samsas med verksamhetsbilder och arbetare.
Jag arbetar även med film sedan länge.
Jag är mån om att mitt arbete kan användas på flera sätt, att det både kan publiceras som print eller på webb och i sociala medier.

Historik:

1983 hade jag gått ut Nordens Fotoskola och Poppius journalistskola. 1984 bildades bolaget Orange AV-produktion. Under drygt 20 års tid producerade företaget över 100 analoga bildspel, ofta panorama med många diaprojektorer. Där ingick projektledning, manus, fotografering, ljudmix och programmering. Tyngdpunkten var samhällsinformation. I många fall skräddarsydda tekniska installationer i möteslokal eller i samband med utställning eller konferens.
I den digitala utvecklingen tillkom också filmproduktion och digitala bildspel för större projiceringar. Där ingick synopsis, manus, filminspelning, ljud och bildredigering.
Sedan lång tid har jag ett stort nätverk med rutinerade medarbetare, manusförfattare och speakers.
På senare år har filmandet oftast blivit kortare produktioner i intervjuform, anpassade för webb.
2005 gick jag en påbyggnadskurs på Poppius för att ytterligare få fart på mitt reportageskrivande.
Fotografering har dock hela tiden varit den grundläggande näringen med inriktning på framförallt samhällsinformation, teknik, arkitektur och reportage.

Så till sist:

Dokumentär fotografi och reportage är mitt område. Text och bild, ljud och bild, rörligt eller stillbilder. Jag arbetar med samtliga uttryck och väljer det som passar bäst. Gå in och titta på “Clients”.

Ceyebr Gallery